Links


danskherognu.dk
Dansk Her og Nu er et gratis online kursus i dansk for begyndere. Programmet er udviklet med støtte fra Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integration (som det hed engang). Det kan anvendes som lektiehjælp, til selvstudie og dansklærere kan også have udbytte af det.

dansk.nu
På denne her side Vores fællessprog kan man lære den danske grammatik ved,  at  en del af siden  er på dansk og  den anden del på et andet sprog f.eks bosnisk eller swahili. Man skal ikke bruge login for at bruge den.

YouTube-video
Søg på sprogkurser i YouTube
f.eks. kan du følge Khaled på hans kanal.

Billedtema
På den her side er der ca 1800 ord fordelt på forskellige temaer. Klik på billedet og få ordet  læst op på dansk og f.eks arabisk eller persisk. Man  skal ikke bruge login for at bruge den.

Sundhedsdansk
Et sprogundervisningsmateriale om krop, sundhed og sygdom.
Til voksne, som skal lære det danske sprog.

sproget.dk
Bl.a. stavning, "hvad betyder ordet" og leg & lær. Du skal ikke bruge login.

sosuordbogen.dk
Ordbogen er lavet til sosustudende med dansk som andetsprog.  Du kan søge på et ord og få det forklaret med en kort tekst og for det meste også en lille video. Kan også fåes som app til din mobil. Ganske gratis.


Ordbøger på nettet:
Her finder du Randers Biblioteks ordbøger på nettet (hvis du ikke er låner i Randers, så kig på DIT biblioteks hjemmeside)
Det koster ikke noget, men du skal bruge dit lånerkort og pinkode.

Ordbogen.com
Du finder her ordbøger på flere sprog.


Nyheder på dansk:
www.dr.dk/nyheder/ligetil


Mest for børn:
multidansk.dk
Den her side er til tosprogede børn i børnehaver og indskoling. Her kan man rime, læse, lege og spille. Man skal ikke bruge login.


Noget meget lav-praktisk, men godt at vide:

For voksne der oftest ikke endnu kan så meget dansk.

Lær-dansk-hylderne i Underetagen har lette bøger for voksne, bog+cd, sprogkurser og (billed)ordbøger. Nogle af materialerne kender de/kommer de til at kende fra Sprogcentret i Vestergade.

I børneafdelingen vises bøger til den første læsning (til børn selvfølgelig, men man kan f.eks vise nogle af de lette eventyr, da de er gode at bruge til voksne) bog+cd og billedordbøger.

Jeg viser også vores internationale samling i Underetagen - både for børn og voksne.

Biblioteket har dvd'er både til børn og voksne, og en del af dem har mulighed for at vælge forskellige sprog og undertekster. Kan også bruges til sprogtræning på den sjove måde :-)

Jeg fortæller om Frivillighuset i Østergade, hvor man kan få hjælp til lektier og andet. Bl.a. ansøgninger, vejledninger.

Velkommen til min blog